Keverőfejes  autógáz rendszerek
shape
A keverőfejes  gázautó rendszerek beszerelését karburátoros, központi befecskendezéses (SPI), és
hengerenkénti befecskendezéses (MPI), EURO-1 és EURO-2 (szabályozott katalizátoros, lambda-szondás) kategóriájú fémszívócsöves gépjárművekbe ajánljuk.

Az autógáz rendszer működése egyszerű. A gáztartályból a folyékony gáz saját nyomásától jut előre a motortérbe, ahol egy hagyományos gázreduktor lecsökkenti 6-10 Bar nyomású gázt 0,6-1,0 Bar értékűre és elvégzi a folyadék gáz elpárologtatását is. A motor a pillangószelep előtt elhelyezett gáz-levegő levő keverőfejen keresztul a reduktorból kiszívja az elpárologtatott légnemű gázt.

A gáz-levegö keverék szabályzását több féleképpen lehet megoldani, a legelterjettebb a kézi és az elektromos szabályozás.

A kézi szabályozás
Műszeres CO és HC ellenőrzés közben 2500-3000 fordulaton beállítjuk, a motor gyári értékeinek megfelelo  kipufogó gáz emissziót. Ezután alapjáraton a reduktoron is beállítjuk a megfelelő értékeket.
Alkalmazása: szabályozott katalizátos nélküli karburátos és befecskendezős gépjárművekben.

Az elektromos szabályozás:
Egy külön szabályozó elektronikát szerelünk a gépjárműbe amely érzékeli  a lambdaszonda jelét (dús vagy szegény a kipufogóból kibocsátott üzemanyag levegő keveréke), és a pillangószelep jeladó jelét.
Ezen a jelek fügvényében a keverőfej és a reduktor közé beépített elektromos mennyiség-szabályzó keresztmetszetét úgy változtatja, hogy az motor mindig az ideális gáz-levegő keveréket kapja.
Ezzel párhuzamosan a autógázos szabályozó elektronika a benzines ECU felé egy olyan ideális lamdaszonda jelet küld gázüzemben, amely megfelel az autó benzines paramétereinek.

Az autógáz rendszer alkalmazása: szabályozott katalizátoros járművekben.

4 hengeres beszerelési ár:  131.000 forintól

Ajánlat kérés: ecojet@t-online.hu       Mobil: 06-209-565-335   Tel: 06-1-402-4343   Tel/fax.: 06-1-402-4342
Vissza a kezdőlapra
ECO-JET Szolgáltató és Kereskedelmi KFT.   Autógáz szerviz
1165 Budapest, Arany János utca 53.  31-es épület
Levélcím: 1165 Budapest, Margit u. 114.
 
Mobil: 06-209-565-335
E-mail: info@ecojet.hu