Váratlan fogyás, A normál táplálkozású férfiaknál a fogyás okai - Receptek July Váratlan fogyás oka

Hirtelen fogyás? Ilyen betegségek okozhatják

Fitnesz — Az nagyon dicséretes, ha valaki azért kezd el mozogni, hogy megszabaduljon a súlyfeleslegtől, hiszen ezzel javulni fognak a laboratóriumi értékei és sokkal jobb lesz a közérzete, az egészségi állapota is.

Inygenes meditációs tanfolyam Angélával - 6. rész

Azonban előfordulhat, hogy valaki nem mozog, sokat eszik, mégis egyre kevesebbet mutat a mérleg. Sajnos súlyos betegségek is meghúzódhatnak a hirtelen és drasztikus fogyás mögött, de egyéb okai is lehetnek a súlycsökkenésnek.

váratlan fogyás

Mutatunk 3 okot, ami a hirtelen fogyás mögött állhat. Az egyoldalú táplálkozás A szegényes, egyoldalú táplálkozás is oka lehet a gyors fogyásnak. Ilyenkor nem kap elegendő tápanyagot a szervezet, ami szintén nagyon veszélyes lehet, hiszen a vitaminok és váratlan fogyás anyagok számtalan élettani funkció zavartalan működésében játszanak kiemelkedő szerepet.

váratlan fogyás

A kiegyensúlyozott étrendre kell törekedni, amelyben megfelelő arányban szerepelnek a zsírok, a fehérjék és a szénhidrátok. Rákos megbetegedés A hirtelen és drasztikus fogyás mögött rákos megbetegedés is állhat.

Egyes daganatok gyorsabb anyagcserét váratlan fogyás, míg más rákfajták erőteljes gyulladást generálnak a szervezetben és ezek a gyulladásos fehérjék okai lehetnek a gyors súlycsökkenésnek.

váratlan fogyás

Vannak olyan daganattípusok — gyomor- nyelőcsőrák —, amelyek az étkezést lehetetlenítik el, ezért vagy nem kívánja az illető a táplálékot, vagy igenis éhes, csak sajnos nem tud megfelelően táplálkozni, nyelni, emészteni és ezért utasítja el az ételt. A rákos betegségben szenvedő személynek gyakran kapnak olyan kezeléseket, amelyek étvágycsökkenést okoznak, és olyan mellékhatásokat okoznak, mint émelygés, hányinger, hányás, amelyek szintén okozhatnak súlycsökkenést.

Még fekélyek is kialakulhatnak a váratlan fogyás, amely szintén oka lehet annak, ha az illető nem kíván enni.

  1. Mire utalhat a hirtelen fogyás?
  2. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
  3. Hirtelen fogyás? Ilyen betegségek okozhatják | BENU Gyógyszertárak

Pajzsmirigybetegség Egyes pajzsmirigybetegségek is okozhatnak súlycsökkenést. Az egyik ilyen a Graves-kór, amely nemcsak súlycsökkenést okoz, de a tünetek váratlan fogyás szerepel a hajhullás, a heves szívdobogás, a hőintolerancia és az álmatlanság is.

váratlan fogyás

Ha arra gyanakszol, hogy valamilyen pajzsmirigybetegségben szenvedsz, úgy sürgősen keresd fel a háziorvosodat, aki különféle vizsgálatokra küld, hogy kiderüljön, valóban pajzsmirigybetegség áll-e a háttérben, vagy más oka van a súlycsökkenésnek.

További a témáról