Fogyás fázisai

A fogyókúra fázisai

10 tipp, hogy biztosan leadd a zsírpárnáidat

Erre a kérdésre kereste a választ James O. Prochaska pszichológusprofesszor csapatával. Több ezer olyan ember esetét dolgozták fel, akiknek önerejükből sikerült változtatniuk.

Mikor kezdjen hozzá? Amikor elérte megálmodott súlyát vagy még jobban is lefogyott, mint ahogy eredetileg várta. Lehet, hogy ráébredt arra, hogy a felesleges szénhidrátok nélküli élet megfelel Önnek. A KetoMix ételek kiváló kiegészítői a normál táplálkozásnak is.

Arra jutottak, hogy a változás folyamatát öt szakaszra lehet felbontatni, fogyás fázisai a siker érdekében ezeken a szakaszokon kell fogyás fázisai lépésre végighaladni. Első szakasz — fontolgatás fogyás fázisai szakasz Ebben a szakaszban az emberek tagadási fázisban vannak, általában nem hajlandóak elfogadni, hogy bármi problémájuk is lenne.

A túlsúlyos ember ebben a szakaszban kerüli a mérleget, a tükröket, nem hajlandó a súlyáról beszélni. Vannak, akik egész életükben fogyás fázisai a szakaszban maradnak. Második szakasz — fontolgatási szakasz A fontolgatás szakaszában az egyén már felismeri a problémát, elfogadja, hogy a probléma létezik, és már elkezd gondolkozni a megoldáson.

súlycsökkentő csoportok rosszul ideális neked fogyás

Mit kéne tenni, hogyan lehetne változtatni? Információkat gyűjt, cikkeket olvas az interneten, de cselekedni még nem cselekszik.

A ketodiétáról vagy más néven ketogén vagy keto diétáról...

Pro és kontra érveket gyűjt, de ezek sokszor egyensúlyban vannak még. Például jobban érezném magam, ha lefogynék, de akkor le kéne cserélni a ruhatáramat.

kourtney fogyás fogyás test

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy hirtelen elindulásból belevágnak a változásba, fogyókúrába, viszont ez gyakran rosszul sül el, mivel felkészülés nélkül cselekedtek. Olyan ez, mintha fogyás fázisai bemelegítés nélkül kezdene sportolni. Nem fogja bírni, lesérül. A hirtelen cselekedet következtében bekövetkezett kudarc, pedig egy újabb ellenérv lehet, hogy miért ne vágjon bele a változásba legközelebb.

Harmadik szakasz — felkészülési szakasz Akik a felkészülési szakaszba léptek, már eldöntötték, hogy változni fognak, és fogyás fázisai közeljövőben hajlandóak is tenni az ügy érdekében.

Esetleg elkezdenek apróbb változtatásokat beiktatni az életükbe, például elkezdnek jobban odafigyelni, hogy mit esznek, mondjuk nem raknak már cukrot a kávéba, vagy visszautasítanak egy sütemény kínálást.

Ezek a változtatások még nem elegendőek a cél eléréshez. Ebben a szakaszban a változás a prioritási lista élére, vagy legalábbis elejére kerül.

A fogyás fázisai

Aki ebbe a szakaszba érkezik, már nem mond olyanokat, hogy nincs időm fogyókúrára. A felkészülési szakaszban a fogyni vágyó készít egy cselekvési tervet, hogy milyen diétát fog követni, mennyit és mikor fog mozogni.

julia természetes fogyókúrás gyógynövény coolsculpting fogyás

Sok fogyókúra azért végződik kudarccal, mert a felkészülés és a cselekvési terv kimarad. Minél jobban elköteleződünk a célunk felé, annál nagyobb valószínűséggel fogunk sikerrel járni.

Változás szakaszai

Az is növelheti az elköteleződést, ha nyilvánosan bejelentjük a célunkat. Ha elmondjuk a családunknak, hogy fogyni szeretnénk 10 fogyás fázisai, akkor kellemetlen ha esetleg nem sikerül, és hogy ezt a kellemetlenséget elkerüljük, többet fogunk tenni a sikeres eredmény érdekében. Negyedik szakasz — A cselekvés A cselekvés időszakában kezdődik a felkészülési szakaszban készített cselekvési terv megvalósítása a gyakorlatban.

Miért nem fogyok tovább már hetek óta? Küldés levélben Nyomtatás Azért, mert Jó lenne minél előbb megtalálnia a választ erre a kérdésre.

Itt kell elkezdeni a diétát és a mozgást, fogyás fázisai minden egyéb változtatást, amit a tervünkben elkészítettünk. A környezettől jövő pozitív visszajelzések, és az első eredmények általában növelik a motivációt a cél eléréséhez. A fogyókúra egy hosszú távú műfaj, ezért fontos a kisebb eredmények észrevétele és értékelése.

Segít, ha a nagy célt, pl. Több motivációt nyerhetünk, ha a részeredményekért megjutalmazzuk magunkat.

fogyókúrás szókincs hogyan lehet könnyen fenntartani a fogyást

De arra figyeljünk, hogy a jutalom ne legyen ellentétes a célunkkal. Tehát ha fogyni szeretnénk, akkor az nem jó ha csokitortával jutalmazzuk magunkat az elért fogyásért. A cselekvés időszakában valószínű több kísértéssel is szembe kell néznünk, lesznek visszaesések.

A fogyókúra fázisai

Fontos, hogy legyen forgatókönyvünk az ilyen esetekre is, akkor könnyebben le tudjuk győzni a kísértést, valamint ilyenkor sokat tud segíteni egy segítő, támogató közeg. Akár család, barátok, akik bátorítanak a célunk eléréséhez.

 • 10 tipp, hogy biztosan leadd a zsírpárnáidat | Well&fit
 • A legrosszabb dolgok, amiket férfiak mondtak szex közben - Nők mesélték el Az egyik legjobban elterjedt fogyókúrás tévhit, hogy a súlyleadáshoz egyszerűen kevesebbet kell enni.
 • A fogyókúra fázisai - ecojet.hu
 • A ketodiétáról vagy más néven ketogén vagy keto diétáról
 • Változás szakaszai

Ötödik szakasz fenntartás Akik ebbe a szakaszba értek, már elérték a céljukat. Tehát ha 10 kg fogyás volt a cél, akkor lefogytak tíz kilót.

Hiába sportolsz, mégsem fogysz... Mi lehet a gond?

Valószínűleg túl vannak több visszaesésen, de megtanulták kezelni, és túllendülni a holtpontokon. Ebben a szakaszban a cél, hogy a változások életmódszerűen az élet részévé váljanak, és ne térjenek vissza a régi szokásaikhoz.

zsírégető puding az endometriózis súlycsökkenést okoz

Viszont ha visszatérnek a fogyás fázisai szokásaikhoz, akkor nagy valószínűséggel vissza is fognak hízni. Bejegyzés navigáció.

 1. Hiába sportolsz, mégsem fogysz
 2. Főoldal » Diéta » Fogyókúra, elhízás » A fogyás fázisai Ha óriási erőfeszítések és kalória-megvonások mellett sikerül elindítani a testsúlycsökkentést, az nem olyan biztos, hogy ott kezdődik, amelyik testrészen azt mi leginkább szeretnénk.
 3. Amchara fogyás
 4. Eleged van a kalóriaszámolgatásból?
 5. Hiába sportolsz, mégsem fogysz Mi lehet a gond? | Diéta és Fitnesz
 6. MediFat - Miért nem fogyok tovább már hetek óta?
 7. Если удастся возбудить в Лисе и Диаспаре достаточно сильное взаимное раздражение, задача разрешится более чем наполовину.

További a témáról